Foto: Cyril Wermers

Kunst ontleent zijn waarde aan de interactie met de samenleving. Stichting Kunst Boven Het Maaiveld wil door het samenbrengen van exposities en een ontmoetingsplek, de relatie tussen kunst en samenleving versterken. Door kunst in een sociale context te plaatsen wordt de interactie tussen mensen, het maatschappelijke debat en uiteindelijk de sociale cohesie bevorderd. Tot 31 december 2017 concentreren de activiteiten van Stichting Kunst Boven Het Maaiveld zich vooral in en rond het PET Paviljoen, in het pauzelandschap aan de Blekerstraat. Daarna zullen de activiteiten zich concentreren op andere ontmoetingsplaatsen.

Doelstellingen

Stichting Kunst Boven Het Maaiveld wil middels kunst aandacht besteden aan thema’s die actueel zijn in de maatschappij en dat met een educatief aanbod ondersteunen. Door exposities, lezingen, kleinkunst en muziek te situeren op een ontmoetingsplek, zal een ieder die gebruik maakt van die ruimte in aanraking komen met kunst en de daarin besloten thematiek.

Het ontstaan

In 2014 was de komst van het PET Paviljoen aanleiding om Kunst Boven Het Maaiveld op te richten. Het PET Paviljoen is een kunstwerk, gebouwd van recyclebare materialen in het pauzelandschap dat deel uitmaakt van de wijk Horstlanden-Veldkamp waar ook het platform voor creativiteit en ondernemerschap Robson is gevestigd. In deze tijdelijke situatie, werd het PET Paviljoen, samen met de omliggende ruimte, een symbool van duurzaamheid, innovatie en creativiteit. Kunst Boven Het Maaiveld maakte door de activiteiten in en rond het PET Paviljoen, een groot publiek bewust van de maatschappelijke waarde van kunst, duurzaamheid en innovatie. Dat imago willen we vasthouden. Ook als het PET Paviljoen zal verdwijnen eind 2017.

Wat zijn onze plannen?

Circa 6 keer per jaar willen we exposities realiseren in de geest van het PET paviljoen. Bij de invulling van deze exposities zullen we blijven streven naar de thema’s duurzaamheid en innovatie om het gedachtegoed achter het PET Paviljoen te blijven uitdragen. Verder willen we podium bieden aan creatieve ondernemers en studenten om hun projecten en plannen te presenteren, mits die op de een of andere manier in lijn liggen met de doelstellingen die we nastreven.

Samenwerken

Wij werken samen met alle instellingen in de regio die passen bij onze doelstellingen. Belangrijke partners zijn Gemeente Enschede, Politieke partijen die duurzaamheid en innovatie propageren, Concordia Kunst en Cultuur, Artikel 1 Overijssel, Stichting OM-Events, Tetem Kunstruimte, Bibliotheek Enschede, De Vrije Republiek Twente, Culturele Zondag, Startion Hengelo, Cultuurcoach Enschede, Saxion Hogeschool, De Werkhaven, De Zessprong, KunstNonStop, B93, Rozendaal Ateliers, Minkmaat Ateliers, Vierkwart Ateliers, Performance Factory, Qua Art Qua Science, de Universiteit Twente en scholen uit de buurt.​

Sichting KUNST BOVEN HET MAAIVELD

Bestuur :

-Michiel de Wit (voorzitter)
-Anette Krijnen (penningmeester)
-Jerry Kroezen (secretaris)

Bijgestaan door :

-Manje Dijkman (gastvrouw)
-Marco Kiel (beheerder ICT)
-EN de vele vrijwilligers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: